Alter Güterbahnhof, Papenburg

The former freight station in Papenburg, has been renovated and transformed into a modern event location. We were part of the team involved in the renovation, working on the initial drafts through to the actual implementation. The room’s central structural element forms the framework of the elegant counter and stairway construction – enhanced with golden tiles, and is a glamorous eye-catcher in this sober industrial building. The design concept includes a light, which is 3.5 m long, as well as many other objects built from old railroad sleepers, which tie in with the history of the place – just like many other lovingly selected details. The lighting and stage equipment, including mobile stage elements, ensures versatility. A generous terrace, furnished as a lounge, rounds off the stylish atmosphere.